La Práctica del Oficio y el Arte Alrededor de un Fuego: Everyday Sacred Hearth and Home Witchcraft & The Sagewordsmith Soul and the Art of Storytelling

Desayunos del mundo

Estoy muy interesada en descubrir otras opciones para el desayuno.. Me vuelve a apetecer retirar tanto mejunje de cereales y lácteos por la mañana !

http://www.libertaddigital.com/fotos/los-30-mejores-desayunos-del-mundo-chic-1008151/23_DominicanRepublic_YucaDiaries.jpg.html
http://culturacolectiva.com/los-50-mejores-desayunos-del-mundo/
http://blog.edreams.es/desayunos-del-mundo/
http://muycompartible.com/desayunos-del-mundo/
http://elviajero.elpais.com/elviajero/2013/11/27/actualidad/1385570267_605640.html
http://blog-es.hostelbookers.com/tipos-de-viaje/comer-beber/desayunos-del-mundo/
http://listas.20minutos.es/lista/los-50-mejores-desayunos-del-mundo-373017/

por ejemplo. Veo que se repite carne, huevos, cebolla, tomates, alubias... Ñam ! (continuará).

Tal vez prefiramos la opción más tropical de plátano y/o manzana cocidossobre el que se vierte cebolla salteada, pollo mechado o huevos entre otros.


o algo parecido al desayuno tradicional polaco, conocido como Jajecznicaque consiste en huevos revueltos con trozos de kielbasa casera (tipo de embutido), acompañado de crepes de patata. Dziękuję Kitchen Chick


De la siguiente receta para desayuno, de inspiración venezolana y guatemalteca {el desayuno venezolano es considerado el mejor desayuno del mundo según el sitio Thrillist.com, y consiste en café con leche o "guayoyo", que es un café más suave, y arepas* rellenas de huevo, queso, carne o pescado}, me quedaría con el aguacate fresco, tomate fresco, lima.. en la sartén con un poco de aceite de oliva virgen la cebolla, los huevos, la sal rosa {reuniendo los ingredientes del guacamole mexicano}.. al final pimiento rojo y por último el cilantro. Mmmm.. me gusta !


Ranchero Breakfast Tostadas

barely modified from A Sprouted Kitchen: a tastier take on whole foods (Sara Forte photography by her husband Hugh Forte)
Serves 4
Notes: I used canned beans, but you could soak fresh ones overnight. I topped the tostada with a fried egg, but a poached or scrambled egg would work just as well.

Ingredients 

Black Bean Mash
2 cups cooked black beans (I used canned in the interest of time)
1/4 to 1/2 cup light sour cream (I liked it better with, not surprisingly, the 1/2 cup)
2 green onions, white and green parts, chopped
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon sea salt, plus more to taste
1 teaspoon freshly ground pepper

8 small corn tortillas or arepas* (receta tortas guatemaltecas)
Extra-virgin olive oil, for brushing
1 tablespoon unsalted butter
8 eggs
1 cup shredded white Cheddar cheese
2 avocados, peeled and thinly sliced
1/3 cup chopped fresh cilantro
1 lime, in wedges
Hot sauce, for serving (optional)

Preparation
Whether cooking the beans from scratch or using canned, drain the beans and add them to a saucepan over low heat and warm through. Add about 1/4 cup tepid water, 1/4 cup of the sour cream, the green onions, cumin, salt, and pepper and mash with a potato masher or a large fork until coarsely mashed but not entirely smooth. Taste for salt and pepper, add the remaining sour cream if you'd like the beans to be creamier, then turn off the heat and keep covered until needed.

Preheat the oven to 400 degrees F. Brush the tops of the tortillas with a bit of olive oil and lay them on a rimmed baking sheet (it's fine if they overlap). Bake until just lightly browned, 6 to 8 minutes. Remove from the oven and set aside.

Heat a large frying pan with the coconut oil over medium heat. Working in batches as necessary, gently break the eggs in the pan and cook sunny-side up or to your desired doneness, covering the pan if you like your yolks more cooked through. Build a tostada by topping a tortilla with about 1/4 cup of the bean mash, 1 egg, and an eighth of the cheese, avocado slices, and cilantro. Repeat with the remaining ingredients. Serve garnished with a slice of lime and hot sauce to taste.




Reabriré el molino, y volveré a agarrar el metate y arrimarme al comal. Es lo que Soy, es mi Akasha, es lo que llevo dentro, mi Legado Ancestral, la llama que Llama..
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